عفونت ادراری یا عفونت مثانه نوعی عفونت باکتریایی است که در مثانه ایجاد التهاب می کند و اغلب با علایمی نظیر احساس نیاز به دفع مکرر ادرار و سوزش ادراری همراه است. باکتری ها می توانند مثانه را آلوده کرده و عفونت ایجاد کنند و یا بدون آنکه علامتی ایجاد کنند در آنجا تکثیر یابند.

عفونت مثانه و کلیه چیست؟

عفونت مثانه به دو نوع عمده مطرح می شود: خانم هایی که علایمی دارند و خانم هایی که نشانه ای از عفونت ندارند، نوع پنهان (بدون علامت) آن شایع است که حدودا در 6 درصد از ن باردار رخ می دهد. نوع دیگر که به آن سیستیت (التهاب مثانه) گفته می شود یا علایمی همراه است.

علایم التهاب مثانه

احساس مداوم نیاز به دفع ادرار

احساس ناراحتی در بالای استخوان شرمگاهی (جایی که مثانه قرار دارد)

تکرر ادرار بیشتر

احساس درد همراه با دفع ادرار

عفونت کلیه

عفونت مثانه در صورت عدم درمان می تواند به عفونت کلیه منجر شود که به آن پیلونفریت نیز می گویند. عفونت کلیه همان علایمی را دارد که برای سیستیت توضیح داده شد مضاف بر تب بالا و درد پهلو (احساس درد بر یک یا هر دو کلیه). درد پهلو برای کسی که سنگ کلیه دارد نیز می تواند بروز کند. عفونت کلیه موجب بروز درد مداوم می شود در حالی که سنگ های کلیوی درد شدیدتر ولی متناوب ایجاد می کند. همچنین سنگ های کلیوی اغلب با مقدار کمی خون در ادرار همراه است.

درمان عفونت مثانه و کلیه

در صورت بروز هر نوع عفونت مثانه پزشک آن را با آنتی بیوتیک درمان می کند. در صورتی که پزشک پیلونفریت را برای شما تشخیص دهد ممکن است نیاز باشد برای چند روز در بیمارستان بستری شوید تا بتوانید آنتی بیوتیک داخل وریدی دریافت کنید. از آنجا که عفونت های کلیوی در دوران بارداری احتمال عود مجدد دارد ممکن است پزشک مایل باشد تا باقیمانده دوران بارداری یک آنتی بیوتیک روزانه نیز برای تان تجویز کند.



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها